Bel ons op: +31 6 40813022

"Ja maar, wat als alles lukt?"

Afbeelding bij het nieuwsbericht: Contact “Ja maar, wat als alles lukt?” Vandaag gingen de collega’s en relaties van Bentacera in Schouwburg de Lawei aan de slag met het Omdenken van problemen rondom communicatie. In hoog tempo en met veel afwisseling tussen doen en denken schotelden omdenkers Berthold Gunster en Floris Verkerk ons talrijke herkenbare situaties voor. En ook het publiek leverde een flinke bijdrage door diverse dilemma’s en problemen in de groep te gooien. Wat blijkt: we vinden het soms knap lastig om met iemand mee te denken en af te wijken van onze eigen idealen.

“We zijn eerder geneigd om ‘ja, maar’ te zeggen, dan ‘ja, en’. Aannames, contrasten en idealen zorgen regelmatig voor miscommunicatie en botsingen”, aldus Berthold. “Maar de overwinning is soms niet dat je je zin hebt gekregen, maar dat je je eigen zin eens hebt losgelaten.”

De steeds terugkerende conclusie van de dag luidt dan ook: accepteer mensen zoals ze zijn. Berthold: “Je kunt wel vinden dat mensen moeten veranderen, maar dat gaat je niet lukken. Daar krijg je alleen maar ellende van.”Tussen het omdenken door genoten we van het aanbod van de foodtrucks en een gezellige borrel.

Als mede-organisator van dit evenement heb ik volop genoten van deze heerlijke inspirerende dag. Terug naar het nieuwsoverzicht