Bel ons op: +31 6 40813022

Allure keert terug in Wilhelminapark Grou

Afbeelding bij het nieuwsbericht: Contact Vrijdagmiddag - 9 juni- hebben mevrouw Van Veen als seniorgebruiker van het park en wethouder Friso Douwstra het vernieuwde Wilhelminapark geopend. “We kunnen er weer viswedstrijden organiseren”, aldus een trotse Feico Smeding, voorzitter van Stichting Wilhelminapark. Daarna namen vele Grousters de gelegenheid te baat het park te bekijken, een nestkastje af te halen of een gratis ijsje van Scoop te verorberen.

Het door Gerrit Vlaskamp ontworpen park, stond in het begin van vorige eeuw bekend om zijn schoonheid. Het werd bezocht om te wandelen en te verpozen. Maar in de jaren '50 werden de paden rechtgetrokken. Doordat de gemeente het onderhoud minimaliseerde raakte het park steeds meer verpauperd. Een doorn in het oog van vele Grousters. Daarom werd 20 jaar geleden onder de paraplu van Pleatslik Belang een werkgroep opgericht. Vrijwilligers besteedden jarenlang vele dagen aan het fatsoeneren van de wildernis. Maar er moest meer gebeuren. In 2012 werd door Stichting Wilhelminapark de aftrap gegeven voor een grondige aanpak van het ernstig verwaarloosde park. Na de gemeentelijke herindeling, in 2014, heeft de Gemeente Leeuwarden de plannen direct omarmd. Het eindresultaat mag er zijn. Het nieuwe Wilhelminapark is geïnspireerd op het oorspronkelijke 19de eeuwse ontwerp van Gerrit Vlaskamp.

De allure is terug en het park is weer een fijne plek voor iedereen. De ‘slingervijver’ met een prachtige brug als blikvanger is terug. Mooie zichtlijnen en doorkijkjes maken het park weer afwisselend en spannend.

Als spin in het web mocht ik voor de Stichting Wilhelminapark en de Gemeente Leeuwarden de organisatie van de opening verzorgen. Terug naar het nieuwsoverzicht